Изберете страница

БУЛМАР МЛ ООД направи дарение за подпомагане на благородна кауза

дек. 22, 2017

БУЛМАР МЛ“ ООД направи дарение за подпомагане на благородна кауза – възстановяване на бюст-паметника на Отто Биелигк в УМБАЛСМ „Н. И. ПИРОГОВ“ , с което за пореден път доказа корпоративно социалната си ангажираност.

УМБАЛСМ „Н. И. ПИРОГОВ“ и БЧК стартират обща инициатива – възстановяване на бюст паметника на Отто Биелигк. Той е сред най-големите дарители на БЧК и в основата на създаването на Болницата на Червения кръст, която по-късно прераства в институт „Пирогов“.

Световноизвестният български склуптор Андрей Николов извайва негов бюст след смъртта му. Той е поставен над гроба му в двора на лечебното заведение. Паметникът е съществувал до 1944 г., когато бюстът безследно изчезва. Многократните опити да бъде открит не дават никакъв резултат.

Остава споменът в снимки пред него на ученички-милосърдни сестри на БДЧК, чието училище също е в рамките на болница „Червен кръст”

Сега ръководствата на „Пирогов“ и БЧК обединяват усилия, за да възстановят бюст паметника на Отто Биелигк. За целта е открита сметка. Всеки, който желае, може да подпомогне каузата, за да се помнят добрите дела.

Виж повече

Галерия